Veel hoogopgeleide professionals leven onder de constante druk van het moeten presteren en het behalen van resultaten. Herken jij je hierin? Heb je het idee dat je omgeving veel van je verwacht en stel je hoge eisen aan jezelf? Voel je je, ondanks eerder behaalde successen, op een of andere manier toch vaak niet helemaal tevreden over jezelf en jouw prestaties? Ben je meer aan het overleven dan aan het leven?

Herken je deze signalen?

  • Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door anderen en dat je daarbij zelf ondersneeuwt?
  • Heb je last van spanning en stress?
  • Stel je heel hoge eisen aan jezelf? Mag je geen fouten maken van jezelf?
  • Voel je je vaak onzeker terwijl je dat niet mag laten zien?
  • Heb je wel eens last van negatieve gedachten en overtuigingen, bijvoorbeeld ‘ik kan dit niet’, ik ben niet goed genoeg’, ‘ik val straks door de mand’?
  • Ben je vooral bezig met het resultaat en niet met het onderweg zijn, het werk zelf, de reis er naartoe?
  • Vraag je je af of je wel voldoende op je plek bent in je huidige functie?
  • Voel je je wel voldoende thuis in de cultuur van je huidige werkomgeving?
  • Wil je het roer omgooien, maar weet je niet wat de volgende stap in je carrière zou kunnen zijn?

Voel jij eigenlijk diep in je hart een verlangen om het anders te gaan aanpakken?

Het goede nieuws: het kan!

Misschien heb je het idee dat je de vragen en problemen waarmee je rondloopt zelf moet oplossen. Maar zelfs de beste professional kan niet vanuit een helicopterview een goed beeld van zichzelf krijgen. Je ziet nu eenmaal je eigen blinde vlekken niet – daarom heten het ook ‘blinde’ vlekken. Professionals die dit onderkennen, kiezen ervoor zich te laten coachen om zo een fundamentele verandering in gang te zetten en te bereiken wat ze graag willen.

Een transformatie naar de beste versie van jezelf begint met de beslissing dat je dat gaat proberen. Met andere woorden: de belangrijkste stap die je kunt zetten naar meer voldoening, plezier, en energie in je werk en leven is de eerste stap: jouw beslissing om het te gaan doen! De kans is groot dat je wensen dan gaan uitkomen. Dat is geen wishful thinking, maar aangetoond met overstelpend wetenschappelijk bewijs. Op de pagina Krachtcoaching vertel ik je meer over mijn werkwijze, en op de pagina Let’s go! lees je praktische informatie over mijn coaching.

Het paadje door het bos

Stel je voor dat je op een kleine open plek staat in het midden van een bijna ondoordringbaar bos. In een van de hoeken van de open plek zie je het begin van een paadje. Je weet niet waar het naartoe leidt, maar je iets in jou zegt dat je dat paadje wilt inslaan om te ontdekken waar je terecht komt. Ook al weet je nog niet hoe de weg eruit zal zien en waarlangs hij je gaat leiden, je realiseert je wel dat je in beweging moet komen om iets aan je situatie te veranderen. Zo is het ook met jouw persoonlijke ontwikkeling. Als je het gevoel hebt dat je iets wilt veranderen, maar je weet niet hoe, dan is de essentie dat je de eerste stap zet. Dat je in beweging komt. Ook al weet je aan het begin nog niet wat de beweging is die je gaat maken, wat de weg is die je gaat afleggen en wat je onderweg allemaal gaat tegenkomen; door die eerste stap te zetten breng je het inzicht in waar je naartoe gaat op gang. Zolang je niet onderweg gaat blijft het allemaal fictief

Ben jij toe aan een reset?

Zet dan nu de eerste stap en vraag een gratis kennismakingsconsult aan.