Mijn bedrijf heet Vervoort Krachtcoaching. Je vraagt je misschien af wat ik bedoel met de term Krachtcoaching.

Wat maakt jou gelukkig en krachtig?

Ik geloof dat je daadwerkelijk tot ontwikkeling en groei kunt komen, wanneer je het antwoord vindt op deze twee vragen. Dan kun je het leven leiden dat jij de moeite waard vindt, dan zul je op je best zijn en optimaal kunnen functioneren. Zowel in de privésfeer als op je werk.

Dit lukt niet wanneer je te veel gericht bent op je zwakheden, je tekortkomingen of onvolkomenheden en daar vervolgens oplossingen voor probeert te vinden. Dat leidt niet tot optimale ontwikkeling en groei. Je krachtiger voelen bereik je niet door nog beter je best te doen om nog betere resultaten te bereiken en nog meer erkenning te krijgen voor wat je presteert.

Echte kracht zit in je. Het is een innerlijk zelfvertrouwen, een innerlijk weten en voelen dat je goed genoeg bent zoals je bent: als mens, met je sterke en minder sterke kanten, je denkkracht, je emoties en verlangens.

Hoe gaat krachtcoaching in zijn werk?

Tijdens onze gesprekken ga ik jou ondersteunen en begeleiden bij het (her)ontdekken en optimaal inzetten van jouw potentieel en het bereiken van jouw idealen. We gaan samen in gesprek over wat je graag zou willen bereiken en waarom dit echt belangrijk voor je is. Zo bepalen we samen jouw coachingsdoelen. In een aantal gesprekken kom je tot scherpe inzichten en weet je wat je kunt doen om de door jou gewenste verandering te realiseren.

Het principe hierbij is: vanuit Inzicht naar Actie.

In dit proces richten we ons vooral op het positieve, dát wat er bij jou al in de kern aanwezig is: jouw successen, idealen en unieke kwaliteiten. Dat neemt niet weg dat we ook eventuele blokkades, die jou verhinderen om te bereiken wat je wilt, onder de loep zullen nemen. Tussen onze gesprekken door ga je in de praktijk experimenteren met een nieuwe aanpak, met nieuw gedrag in je leven van alledag. Zo doe je nieuwe succeservaringen op en ervaar je wat dat jou brengt. Dat zal je motiveren om meer met jouw nieuwe aanpak te willen gaan experimenteren en steeds duidelijker te ervaren dat je je gelukkiger en krachtiger gaat voelen.

Resultaat: een duurzame verandering

Krachtcoaching leidt tot duurzame en fundamentele veranderingen in de manier waarop je jezelf en de wereld om jou heen ziet. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Je krijgt meer zelfvertrouwen
  • Je hecht meer waarde aan je eigen denkbeelden, durft je mening beter uit te spreken
  • Je kunt beter omgaan met negatieve, vervelende situaties
  • Je kunt beter omgaan met kritiek
  • Je kunt beter je eigen keuzes maken
  • Je kunt beter ontspannen en voelt beter wanneer je spanning vasthoudt
  • Je leert grenzen stellen
  • Je kunt beter je loopbaankeuzes maken

Wetenschappelijk onderbouwd

Krachtcoaching is evidence-based en tegelijkertijd heel praktisch en concreet. In mijn aanpak maak ik gebruik van professionele kaders en wetenschappelijk onderbouwde methoden, zoals de positieve psychologie, de oplossingsgerichte benadering, de cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Daarin ben ik geschoold en ervaren.

Ik draag het wereldwijde ICF-keurmerk en ben gecertificeerd als Associate Certified Coach (ACC). Ik heb 750+ individuele ‘coaching vlieguren’ aan ervaring. Daarnaast neem ik meer dan 20 jaar loopbaanervaring mee, voornamelijk in de corporate wereld, en ruim 50 jaar levenservaring. Lees meer over mij »

Is het voor jou tijd voor een update?

Maak dan nu een afspraak voor een