“Karin wist me keer op keer de juiste vragen te stellen waardoor ik op een hele andere manier stilstond bij situaties dan wanneer ik eenzelfde situatie zelf doordacht. Dat waren telkens ‘eye-openers’ voor mij”.

“Op het moment dat ik met Karin in contact kwam was ik werkzaam in een rol (teammanager bij een grote zorgverzekeraar) die ik heel leuk vond, maar tegelijkertijd waren bepaalde stappen in mijn loopbaan me overkomen. Ik had ze niet zo bewust genomen, niet zo bewust stilgestaan bij de vraag wat ik eigenlijk wilde en wat ik belangrijk vond. Dit wilde ik anders, zowel in het ‘hier&nu’ als met het oog op de langere termijn want het gaf me een steeds onrustiger gevoel. Ik had behoefte aan meer rust en ruimte voor mezelf om bewuster keuzes te maken.

Door de gesprekken met Karin heb ik geleerd om in situaties op mijn werk meer ruimte en rust voor mezelf te creëren in plaats van nogal van de hak op de tak te opereren en me te laten leiden door wat er zich in mijn omgeving aandient. Ik heb leren delegeren en ben me veel meer bewust geworden van mijn gedachten om vervolgens ook in het moment zelf daarnaar te handelen, d.w.z. vooral te uiten wat ik vind en voel. Dit in plaats van mijn eerdere neiging om in voor mij lastige situaties potentiële conflicten uit de weg te gaan en mijn gevoelens en gedachten te onderdrukken en in een negatieve sfeer te blijven hangen. Ik ben nu veel beter in staat er een positieve wending aan te geven en assertiever te reageren. Ook ben ik me ervan bewust geworden dat het voor mij belangrijk is om hier scherp op te blijven en er niet te snel aan voorbij te gaan. Daarnaast heb ik een duidelijker beeld gekregen van wat voor mij echt belangrijk is in mijn werk en leven in bredere zin, ik heb inzicht gekregen in wat mijn normen en waarden zijn. Door deze veranderingen ervaar ik nu daadwerkelijk meer innerlijke rust en ruimte en ben ik beter in staat te sturen op wat er voor mij wezenlijk toe doet.

Ik vond het heel fijn hoe benaderbaar Karin was gedurende het hele traject. Door haar openheid en warme betrokkenheid wist zij vanaf het begin een gevoel van vertrouwen te creëren en kon ik helemaal mezelf zijn. Zij wist keer op keer de juiste vragen te stellen, de juiste snaren te raken. Daardoor stond ik op een heel andere manier stil bij situaties dan wanneer ik eenzelfde situatie zelf doordacht. Het waren keer op keer ‘eye-openers’ voor mij! Dit deed zij gefaseerd, telkens op het juiste moment, subtiel maar toch direct en vasthoudend. Zij helpt je antwoorden te vinden die je al in je draagt, zo brengt ze je telkens een stapje verder. Ook het samen stilstaan en nauwgezet bekijken hoe ik tussen de gesprekken door het geleerde in de praktijk concreet kon gaan oefenen heeft mijn leerproces verdiept.

Ik kan Karin eigenlijk aan iedereen die zoekende is in werk en leven, daar zelf niet in verder komt en het ook echt anders wil van harte aanraden!”

– F. van B. –

“Ik klopte bij Karin aan omdat ik nu toch echt graag een volgende stap in mijn juridische carriere wilde gaan zetten. Daar hikte ik al een behoorlijke tijd tegenaan omdat ik niet zo goed wist wat ik eigenlijk echt graag wilde. Ook had ik last van bepaalde angsten en onzekerheid waardoor ik opzag tegen het solliciteren en niet verder kwam. Die vicieuze cirkel wilde ik heel graag doorbreken.
Door het coachtraject met Karin heb ik die stap nu wel kunnen zetten. Ik heb helder zicht gekregen op wat ik wil met mijn loopbaan, heb mijn angsten overwonnen en ben gaan solliciteren. En inmiddels heb ik een nieuwe baan gevonden! Van intern advocaat arbeids-en ambtenarenrecht naar de rol van bedrijfsjurist met een breed spectrum aan rechtsgebieden.
Wat mij heel erg heeft geholpen is dat Karin veel aandacht besteedde aan ingesleten gedragspatronen en negatieve gedachten die mij steeds opnieuw naar beneden haalden en onzeker maakten. Ze wist precies de vinger op de zere plek te leggen. Maar dat niet alleen. Ze stelde me telkens de juiste vragen om mij weer een stap verder te brengen en stimuleerde me ook om vooral ook te blijven kijken naar wat ik allemaal wel in huis heb en echt belangrijk voor me is. De manier waarop zij zich kon inleven voelde daarbij heel prettig en warm. Ook de praktische handvatten die ze me tussen de gesprekken door mailde hielpen mij bij het vinden van antwoorden in mijn zoektocht.
Ik merk dat ik door de gesprekken met Karin meer ben gaan functioneren vanuit mijn kracht en ervaar meer zelfvertrouwen. Dit heeft mij erg geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling en heeft me bovendien ook de nodige rust gegeven.
Ik kan Karin dan ook van harte aanbevelen! Zeker aan juristen, omdat ze veel ervaring heeft met het coachen van juristen en haar eigen netwerk hierop aansluit. Karin regelde actief netwerkgesprekken voor mij met juristen zodat ik me op een laagdrempelige manier in de praktijk verder kon orienteren.
– S.G –


“Karin is een eersteklas coach met een oprechte interesse in haar klanten en een sterk verlangen om mensen te helpen. Ze coachte me tijdens een aantal sessies op het gebied van time management, hetgeen bijzonder behulpzaam was met het oog op mijn veeleisende beroep van advocaat. Met haar brede visie en focus op belangrijke details, gaf ze ook interessante inzichten in de work-life balance. Omdat ik enigszins kritisch was over coaching, dacht ik dat het me niet echt zou helpen. Echter, op haar eigen intuïtieve, geïnteresseerde en oprechte manier, liet Karin me de toegevoegde waarde ervan inzien. Haar ‘take-home’ opdrachten en scherpe vragen bleken zeer nuttig om me bewust te maken van mijn (werk-gerelateerde) effectiviteit. Ik zou Karin ten zeerste aanbevelen als coach.”

– Ivy –


“Het coachtraject heeft mij opgeleverd dat ik mij bewuster ben geworden van mijn gevoelens en deze ook eerder uitspreek. Hierdoor ben ik dichter gekomen bij mijn eigen wensen en behoeften en ervaar ik meer rust. Ik heb de gesprekken met Karin als zeer prettig en leerzaam ervaren. Daarnaast waren de experimenten waar ik zelf mee aan de slag ben gegaan erg nuttig. Karin is empathisch, weet goed verbanden te leggen en is erop gericht om de ander aan te zetten tot verandering. Ook prettig dat ze kritisch is en niet zomaar meegaat met wat de ander zegt”.

– Sarah –


“De rust die je uitstraalt! Daar word ik zelf ook rustig van”

– Nuria –


“Karin heeft mij in een coaching traject geholpen in een van de moeilijkste periodes van mijn leven. Met veel empathie en zeer zorgvuldig heeft ze mij geholpen om een aantal moeilijke beslissingen te nemen en uit een impasse te raken en verder te komen. Hiervoor ben ik haar erg dankbaar”.

– Akbar –


“Jij bent als geen ander in staat om echt contact te maken!”

– Helen –


“Karin is een goede coach omdat ze je op een heel ongedwongen maar adequate manier inzicht geeft in je eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Daar heb ik veel baat bij gehad.”

– Reinier –